ROT-AVDRAG

FINANSIERING

BYGGANMÄLAN

 

Arbetskostnaden för badrumsrenovering eller installation av eldstad eller renovering av skorsten ger rätt till skattereduktion. Det räknas nämligen som ROT-arbete. Förutsättningen är att arbetet utförs i en bostad som du äger och bor i permanent eller som fritidsboende. Om du äger en bostad där dina föräldrar bor, får du också göra ROT-avdrag.

 

Du använder rotavdraget genom att utföraren gör ett avdrag på arbetskostnaden på din faktura. När du sedan har betalat begär utföraren utbetalning från Skatteverket. Om Skatteverket beviljar utbetalning till utföraren förifylls beloppet i din inkomstdeklaration. Tänk på att du måste ha betalat tillräckligt med skatt under inkomståret för att kunna använda rotavdraget.

 

Skattereduktion innebär att du som privatperson medges med högst 50.000 kronor per person och år. Max procent av arbetskostnaden är 30%. Din preliminära skattereduktion anges på din deklarationsblankett. Du behöver alltså inte själv lämna in någon uppgift om detta till Skatteverket.

 

Mera information om Rot-avdrag gå till Skatteverketshemsida.

 

Fråga gärna oss om ROT-avdraget, så berättar vi mer om hur enkelt det är.

FINANSIERING för köp av eldstad

 

Dela upp betalningen

När du handlar hos oss har du möjlighet att dela upp din betalning.  Du väljer själv delbetalningsalternativ utifrån vad som passar dig bäst; räntefritt, lägre månadskostnad eller några månader betalningsfritt. Betala din eldstad genom ett förmånligt betalningsalternativ från Santander Consumer Bank. Fråga en säljare i butiken så får du hjälp att göra detta direkt på plats i butiken.  Den räntefria betalningen gäller för belopp upp till 60 000 kr. För belopp som överstiger 60 000 kr lämnar Santander Consumer Bank ett mycket förmånligt femårigt räntebärande lån.

 

Köpklar

Om du vill göra en ansökan redan före du besöker en av våra butiker, gör du det enkelt genom att klicka på länken nedan, fyll i uppgifterna och välj delbetalningsalternativ. Svar får du direkt, efter sedvanlig kreditprövning. Din ansökan är giltig i en månad, så när det passar dig bäst går du till butiken, handlar det du vill och avslutar din ansökan – glöm inte att ta med legitimation. Sen kan du njuta av din eldstad.

 

Köpklar i korthet

·  klicka på länken och ansök

·  gå till butiken, ta med legitimation

·  avsluta ansökan i butiken

·  handla, ta med dig det du köpt hem direkt

·  du får kortet hem i brevlådan.

 

Klicka här för att göra ansökan via Köpklar


Välkommen in till oss!

Bygganmälan

 

Vid installation av en eldstad ska man alltid göra en bygganmälan.

 

Vänder du dig till oss vid köp av din eldstad kan du räkna med hjälp att få myndigheternas krav tillgodosedda för din installation.

 

Besiktning

 

Alla installationer av eldstäder måste besiktigas, även om du anlitat Eldabutikens utbildade montörer. Vanligtvis är det den lokala skorstensfejarmästaren som är besiktningsman, men andra och oberoende besiktningsmän finns.

Se Gula Sidorna under Skorstensfejarmästare eller fråga din lokala Eldabutik.